Acetex loni utržil přes miliardu a hlásí dvojnásobný růst

29.04.2024

Tisková zpráva Acetex

Český Acetex loni utržil přes miliardu a hlásí dvojnásobný růst, s fotovoltaikou na míru se více zaměří i na firmy nebo obce


Česká společnost Acetex zaznamenala v loňském roce rekordní tržby přes 1,1 miliardy korun, a meziročně tak vyrostla téměř o dvojnásobek. Acetex, který má za sebou už více než 6 000 instalací obnovitelných zdrojů energie, se vedle rodinných domů zároveň začíná více zaměřovat na komplexní řešení pro firmy, obce, bytové domy i komerční subjekty.

„Po boomu v roce 2022 byl loňský rok pro všechny na trhu obnovitelných zdrojů energií extrémně složitý a prakticky celý segment stagnoval. O to cennější je, jak se nám podařilo situaci ustát a přes všechny komplikace dosáhnout výrazného růstu, “říká René Milota, jednatel společnosti Acetex.

Acetex loni kvůli nestabilní situaci na trhu výrazně změnil strategii a kvůli rychle se měnící potřebě montážních kapacit začal flexibilně zapojovat ověřené a proškolené externí společnosti, díky čemuž se mu dařilo dokončovat zakázky včas.

Dalším důležitým faktorem byla a stále je bezpečnost, tedy maximální technické zabezpečení a dodržení platné legislativy. „Právě bezpečnost, důvěra a spolehlivost byly klíčovými prvky, díky kterým se nám loni podařilo nejen růst, ale zároveň se zařadit mezi vůbec nejspolehlivější dodavatele fotovoltaiky i tepelných čerpadel na trhu, ať už podle stovek veřejných zákaznických referencí, tak i podle hodnocení nezávislých portálů, “dodává Milota.

 

Fotovoltaika na firemních i obecních střechách

Růst společnosti byl tažen především fotovoltaikou, kterou Acetex začal po bohatých zkušenostech z instalací pro rodinné domy řešit na míru i pro komerční subjekty, firmy, bytové domy a obce. Společnost má úspěšně za sebou nejen menší instalace do výkonu 50 kWp, ale i větší a komplexnější projekty, u kterých nelze aplikovat jedno univerzální řešení.

Příkladem větší instalace od Acetexu je fotovoltaická elektrárna s výkonem 203 kWp na areálu Hamr v pražských Záběhlicích, kde se nachází celoroční sportoviště a restaurace. Ještě větší firemní fotovoltaickou elektrárnu s instalovaným výkonem téměř 1 MWp dodala společnost loni na střechy hal předního českého velkoobchodu s ovocem a zeleninou v Brně.

Zájem ze strany podnikatelů a firem přitom stále narůstá. Velkou roli v tom hrají jednak nové dotační programy v čele s RES+, ale také očekávané zdražování energií. „V letošním roce se chceme na realizace a poradenství pro firmy, obce a další subjekty zaměřovat výrazně více. Abychom dokázali obsloužit a najít ideální řešení i pro ty největší klienty, udělali jsme již loni zásadní změny v organizační struktuře i personálním obsazení společnosti. Letos jsme tak po všech stránkách připraveni zvládnout násobně více těchto komplexních zakázek, “říká Jakub Mahel, obchodní ředitel společnosti Acetex.

 

Širší portfolio i sázka na osvědčené

Pro uspokojení specifických potřeb firem, ale i majitelů rodinných domů, přistoupil loni Acetex také k rozšíření portfolia produktů o nové ověřené značky fotovoltaických panelů i střídačů. Vůbec největší podíl nových produktů však v roce 2023 zaujal fotovoltaický ohřev vody, který díky novému dotačnímu programu získal velký zájem klientů. Rozdílná je situace v segmentu tepelných čerpadel, kde se Acetex nadále výhradně spoléhá na značky kvalitních evropských tepelných čerpadel Viessmann a Stiebel Eltron, která jsou na rozdíl od asijských výrobců dimenzovaná pro podmínky našeho mírného pásu. Situace na trhu tepelných čerpadel byla nicméně loni složitá, i kvůli dotačním prázdninám a nejistotě dalšího vývoje celý trh meziročně klesl.

„V letošním roce však očekáváme výraznější oživení zájmu o tepelná čerpadla, která jsou často nejvhodnější náhradou za staré neekologické kotle na tuhá paliva, na něž se vztahuje zákaz využívání od září tohoto roku. Své příznivce si najde i stále ještě relativně nová dotační podpora při výměně starého plynového kotle za tepelné čerpadlo, “dodává Roman Pilarčík, technický ředitel společnosti
Acetex.

Konzultace zdarma

Získáte plnohodnotný návrh optimalizace energetické náročnosti vašeho domu a my vám zařídíme dotaci.

?

PSČ je pro náš důležité z důvodu přidělení správného
obchodně-technického zástupce, který má na starost vaši lokalitu

Prosím zkontrolujte zápis PSČ.

?

Zde vložte svůj promo kód. Neznáte-li svůj promo kód a
nebo byste chtěli zjistit více informací o programu
klientských doporučení, klikněte ZDE.

?

Fotografie střechy, vyúčtování elektřiny, atd.

icon

Řešení potřebuji pro:

Zajímá mě technologie:

*povinné pole